nieuws

Mixers voortaan op diesel-groengas

bouwbreed

De Van Nieuwpoort Groep uit Gouda laat als eerste in de provincie Utrecht betonmixers op diesel-groengas rijden. De betonfabrikant start met het ombouwen van de bestaande betonmixers naar een zogeheten dual fuel systeem. Gas wordt gemengd met diesel wat resulteert in een CO2-reductie tot 40 procent. Daarnaast bespaart de diesel-groengas mixtechnologie tot 15 procent brandstofkosten. […]

De Van Nieuwpoort Groep uit Gouda laat als eerste in de provincie Utrecht betonmixers op diesel-groengas rijden. De betonfabrikant start met het ombouwen van de bestaande betonmixers naar een zogeheten dual fuel systeem. Gas wordt gemengd met diesel wat resulteert in een CO2-reductie tot 40 procent. Daarnaast bespaart de diesel-groengas mixtechnologie tot 15 procent brandstofkosten. Voordeel van deze duurzame oplossing is verder dat bestaande mixers niet worden afgeschreven en er geen vervuilde trucks op de tweedehands markt komen.

Reageer op dit artikel