nieuws

Ministeries zijn laks met betalen

bouwbreed Premium

Van de vijf facturen die in 2010 naar de verschillende ministeries zijn verstuurd, werd er een niet betaald binnen dertig dagen. En dat terwijl de overheid zelf betaling binnen dertig dagen als norm heeft gesteld. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken bekend. Sneller betalen voor opdrachten of producten was een van de maatregelen die […]

Van de vijf facturen die in 2010 naar de verschillende ministeries zijn verstuurd, werd er een niet betaald binnen dertig dagen. En dat terwijl de overheid zelf betaling binnen dertig dagen als norm heeft gesteld. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken bekend. Sneller betalen voor opdrachten of producten was een van de maatregelen die het kabinet in 2009 invoerde om het bedrijfsleven door de financiële crisis te helpen.

De maximale betaaltermijn werd verlaagd van 45 naar 30 dagen. Het kabinet stelde zich ook ten doel om minimaal 90 procent van de facturen op tijd te betalen.

Reageer op dit artikel