nieuws

Metselmortels Remix reduceren witte uitslag

bouwbreed

Remix speelt verder in op de meest voorkomende klacht over nieuw metselwerk: witte uitslag of kalkuitbloei (de witte afzettingen van stoffen afkomstig uit de steen, metselmortel en/of de voegmortel die optreden vlak na het metselen of voegen).

De uitbloeiingsarme doorstrijkmortel Remix voorkomt witte kalkuitbloei voor 99 procent. Met een dun laagje uitbloeiingsarme voegmortel bedraagt dat percentage 60 procent. De leverancier brengt nu de metselmortel voor de traditionele metselmethode (met navoegen) in uitbloeiingsarme uitvoering op de markt. Remix is erin geslaagd om een goede hechting tussen de metsel- en voegmortel te bewerkstelligen. De zogeheten ‘uitbloeiblokkers’ zijn over de volle steenbreedte aanwezig om kalkuitbloei tegen te gaan. Volgens de fabrikant kan door deze ontwikkeling de tijdsperiode tussen metselen en voegen worden teruggebracht met minimale risico’s.

Reageer op dit artikel