nieuws

Mecanoo wint competitie universiteit Moskou

bouwbreed Premium

Mecanoo Architecten uit Delft heeft de internationale competitie gewonnen voor het ontwerp van de nieuwe campus van de National University of Science and Technology (MISiS), één van de leidende technische universiteiten van Rusland. De 100 hectare grote campus komt te liggen in een nieuw stadsdeel aan de ringweg van Moskou, waar de komende 20 jaar […]

Mecanoo Architecten uit Delft heeft de internationale competitie gewonnen voor het ontwerp van de nieuwe campus van de National University of Science and Technology (MISiS), één van de leidende technische universiteiten van Rusland. De 100 hectare grote campus komt te liggen in een nieuw stadsdeel aan de ringweg van Moskou, waar de komende 20 jaar 300.000 mensen gaan wonen. De campus biedt naast huisvesting voor 10.000 studenten en 3.000 universiteitsmedewerkers, onderdak aan onder meer zeven faculteiten, een bibliotheek, een hotel, een sportpark en winkels. Nog voor het einde van dit jaar wordt gestart met de uitvoering.

Reageer op dit artikel