nieuws

Liebherr toont in Spanje de 85-EC-B-5 FR-tronic

bouwbreed

Liebherr toont in Spanje de 85-EC-B-5 FR-tronic

Op de Spaanse vakbeurs Smopyc 2011 presenteerde kranenproducent Liebherr Biberach een gloednieuwe flattop torenkraan, de 85-EC-B-5 FR-tronic. Deze kraan maakt deel uit van de uit vijftien modellen bestaande EC-B reeks, die loopt van de 50-EC-B-5 tot en met de 285-EC-B-12 Litronic.

De 85 is een echte citykraan met een maximale capaciteit van 5 ton en nog 1300 kg aan de punt van de maximaal 50 m lange kat. Alle lasten worden met twee parten gehesen en met het standaard lierwerk zijn hoogtes tot 226 m haalbaar. Vrijstaand kan de kraan overigens tot 47,6 m hakkhoogte opgebouwd worden.

De 1,2 x 1,2 m torendelen 85-LC zijn gemakkelijk vervoerbaar en er is keus uit 11,7, 5,85 en 3,9 m lengte. De onderlinge verbinding geschiedt middels een nieuw ontworpen verpenning. De 3,9 m is het klimgedeelte, wat zowel voor binnen (in gebouwen) als buiten geschikt is. Het complete draaibare gedeelte kan op twee trucks met opleggers vervoerd worden.

Met en zonder cabine

De kraan is verkrijgbaar met en zonder cabine. Deze laatste is in twee uitvoeringen leverbaar, te weten de ‘standaard ergonomische’ en de ‘comfort’versie.

Liebherr heeft een uitgebreid programma torenkranen met de EC-B, EC-H, HC en HCL reeks als bekendste. Daarnaast zijn er voor het kleinere werk de H, TT, K, HM en R. De mobiele torenkranen heten MK, terwijl de DR een Derrick kraan is.

Meer info: www.liebherr.com.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels