nieuws

Kwart woningen beschikt over een energielabel

bouwbreed Premium

Een kwart van de woningvoorraad had eind 2010 een energielabel. Overijssel is koploper met een derde van alle woningen ouder dan tien jaar. Utrecht presteert het slechtste met amper een op de vijf gelabelde woningen. Van de vorig jaar verkochte 16.000 woningen had 15,5 procent een energielabel. Meer dan de helft valt in de energieklasse […]

Een kwart van de woningvoorraad had eind 2010 een energielabel. Overijssel is koploper met een derde van alle woningen ouder dan tien jaar. Utrecht presteert het slechtste met amper een op de vijf gelabelde woningen.

Van de vorig jaar verkochte 16.000 woningen had 15,5 procent een energielabel. Meer dan de helft valt in de energieklasse C of D. Bijna 7 procent valt in de klasse A of B, de meest zuinige woningen. Sinds 1 januari 2008 verplicht de overheid gebouweigenaren om aan nieuwe huurders of kopers een energielabel te overhandigen.

Reageer op dit artikel