nieuws

Kritiek op Bouwbesluit uit verschillende hoeken

bouwbreed

De Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Vereniging voor Ontwikkelaars (NVB) en de Nederlandse Vereniging voor facility professionals (NVTG) in de zorgsector zullen er alles aan doen om het nieuwe Bouwbesluit tegen te houden. Aanleiding is de analyse die de Stichting Expertisecentrum Regelgeving Bouw (ERB) gisteren in Den Haag presenteerde. Volgens het ERB rammelt het nieuwe […]

De Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Vereniging voor Ontwikkelaars (NVB) en de Nederlandse Vereniging voor facility professionals (NVTG) in de zorgsector zullen er alles aan doen om het nieuwe Bouwbesluit tegen te houden. Aanleiding is de analyse die de Stichting Expertisecentrum Regelgeving Bouw (ERB) gisteren in Den Haag presenteerde. Volgens het ERB rammelt het nieuwe Bouwbesluit nog steeds aan alle kanten. Directeuren van ziekenhuizen en zorgcentra zouden gezamenlijk voor 1,5 miljard euro aan onnodige kosten kwijt zijn. “Die kosten kunnen we er nu niet bij hebben”, reageerde Harry in ‘t Veld, namens de NVZ. Coen van Rooyen, jurist van de NVB begrijpt niet dat het na praktijktesten aangepaste Bouwbesluit niet eerst wordt beproefd. “Dat doe je toch ook niet bij iemand die voor zijn rijbewijs is gezakt.”> Pagina 2: Kapitein laat passagier verdrinken

Reageer op dit artikel