nieuws

Krimpende marges voor Holcim

bouwbreed

Holcim is er binnen Europa in geslaagd in het eerste kwartaal 2,3 procent meer geld voor zijn bouwstoffen te krijgen. De hogere omzet is niet voldoende om de prijsstijgingen van de grondstoffen te compenseren. Het Zwitserse concern ziet in alle regio’s de bouw weer aantrekken. In Europa verkocht Holcim in de eerste drie maanden voor […]

Holcim is er binnen Europa in geslaagd in het eerste kwartaal 2,3 procent meer geld voor zijn bouwstoffen te krijgen. De hogere omzet is niet voldoende om de prijsstijgingen van de grondstoffen te compenseren.

Het Zwitserse concern ziet in alle regio’s de bouw weer aantrekken. In Europa verkocht Holcim in de eerste drie maanden voor 979,2 miljoen euro, 2,3 procent meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Het bruto resultaat (ebitda) echter slonk met 45,4 procent tot 53,9 miljoen. De afzet van cement steeg in Europa met 19,9 procent tot 5,2 miljoen ton. De verkoop van toeslagstoffen groeide met 16,7 procent tot een volume van 18,3 miljoen ton. De vraag naar transportbeton nam met 15,7 procent toe tot 3,6 miljoen ton. Wereldwijd slonk in het eerste kwartaal de omzet 1,8 procent tot 3,3 miljard. Op vergelijkbare wijze – Holcim stootte activiteiten af – is echter sprake van 6,8 procent groei. De winst steeg met 85,1 procent tot 87,6 miljoen.

Reageer op dit artikel