nieuws

Koop verkoopt Nacap aan branchegenoot Habau

bouwbreed Premium

Nacap is overgenomen door de pijpenlegger Habau. Dat maakte de Koop Holding Europe gisteren bekend. Of en hoeveel geld met de overname gemoeid is, werd niet naar buiten gebracht.

De nieuwe combinatie wordt één van de grootste spelers in de aanleg van pijpleidingen. Nacap heeft 3000 werknemers en zette vorig jaar 500 miljoen euro om, Habau kwam tot 1,4 miljard euro met 6500 personeelsleden. De bedrijven waren al enkele maanden met elkaar in gesprek. Woensdag werd de transactie gesloten.

Koop-topman Okke Koo is blij met de overname. Volgens hem is het personeel van Nacap bij het nieuwe moederbedrijf in goede handen.” Karl Tauber van Habau is ook niet ontevreden. “De overname past in onze strategie van uitbreiding van onze diensten.” Nacap blijft onder zijn eigen naam opereren vanuit Eelde. Koop Groep kreeg de afgelopen dagen veel kritiek om de oren. Nacap Benelux zou uitgemolken zijn ten behoeve van de liquiditeitspositie van het moederbedrijf.

Hoe de Koop Groep er na de transactie financieel precies voorstaat, is onduidelijk. De jaarcijfers over 2010 zijn nog niet bekend. De omzet over 2009 kwam uit op 630 miljoen, 13 procent minder dan in het jaar ervoor. Nacap is actief in het Midden-Oosten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Duitsland, Rusland en Italië. Habau werkt in Europa, het Midden-Oosten, Australië en Zuid-Amerika.

Reageer op dit artikel