nieuws

Kerken verliezen in hoog tempo religieuze functie

bouwbreed

Het bisdom Roermond sluit tot 2020 vele tientallen en mogelijk zelfs honderd van de huidige driehonderd kerken. De gebouwen wacht sloop of aanpassing voor een andere bestemming. Met name in stedelijke gebieden zullen kerken verdwijnen. Sinds 1992 zijn in Limburg 44 kerken gesloten. “We verwachten dat het aantal sluitingen in rap tempo toeneemt”, verklaart een […]

Het bisdom Roermond sluit tot 2020 vele tientallen en mogelijk zelfs honderd van de huidige driehonderd kerken. De gebouwen wacht sloop of aanpassing voor een andere bestemming. Met name in stedelijke gebieden zullen kerken verdwijnen. Sinds 1992 zijn in Limburg 44 kerken gesloten. “We verwachten dat het aantal sluitingen in rap tempo toeneemt”, verklaart een woordvoerder van het bisdom. De sanering is het gevolg van wat hij “de verdamping van de volkskerk” noemt. Nu gaat nog 8 procent van de katholieken geregeld naar de mis, in 2020 is dat naar verwachting nog maar 4 procent.

Reageer op dit artikel