nieuws

interview 3 Nathalie v. Ni

bouwbreed

Nathalie van Nieuwkoop, 38 jaar, gehuwd, twee kinderen, liep tijdens haar opleiding HTS bouwkunde stage bij een architectenbureau en een aannemer. Ze werkte bij een bouwkundig adviesbureau en is sinds 1999 in dienst bij de corporatie Waterweg Wonen in Vlaardingen, waar ze projectleider is. Zij en haar man werken beiden 32 uur per week.

‘Sinds de kinderen naar schoolgaan denk ik weer aan m’n carrière’

Ik ben bij de corporatie begonnen als technisch beheerder in een wijkteam. Daarna werd ik assistent-projectleider en nu ben ik verantwoordelijk voor de voorbereiding van grootschalige renovatieprojecten. Ik ben de enige vrouw op de afdeling. Dat vind ik geen bezwaar, ik kan goed met mijn mannelijke collega’s overweg.

Ik heb nooit bewust voor een corporatie gekozen. Ik ben er toevallig ingerold. Het is een boeiende wereld. Ik beleef veel plezier aan mijn werk, vooral door de afwisseling. Een technische functie waarin je met veel verschillende mensen te maken hebt blijkt mij goed te liggen. Ik weet niet of ik nog wel naar een puur technische baan terug zou willen. Ik zou de variatie missen.

Aan carrièreplanning heb ik nooit zo erg gedaan, pas sinds de kinderen naar school gaan begin ik over nieuwe stappen na te denken. Ik heb mijn leidinggevende onlangs laten weten dat ik wel weer een studie wil aanpakken. Welke richting, dat weet ik niet precies, het moet wel liggen in de lijn van wat ik nu doe. In ieder geval kan ik voor het volgen van een opleiding rekenen op de steun van mijn werkgever.

Geld is niet mijn belangrijkste drijfveer om dit werk te doen. Belangrijker vind ik dat ik met plezier naar mijn werk ga. Met mijn salaris ben ik hartstikke tevreden. Het einde van mijn schaal heb ik nog niet bereikt, dus mijn inkomen kan nog groeien.

De economische crisis heeft de nieuwbouw een zware dreun bezorgd. In de renovatie merk je daar weinig van. ik maak mij dus geen zorgen dat we binnenkort niets meer te doen hebben.’’

Reageer op dit artikel