nieuws

Huiswerk provincie over energiecentrales opnieuw

bouwbreed

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland moet opnieuw kijken naar de bezwaren tegen nieuwe elektriciteitscentrales op de Maasvlakte. Dat heeft de Raad van State bepaald in een beroep dat Greenpeace en de Stichting Natuur en Milieu tegen de vergunningverlening hadden ingesteld. Het provinciebestuur moet zijn huiswerk overdoen, omdat het de gevolgen van de bouw van de centrales […]

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland moet opnieuw kijken naar de bezwaren tegen nieuwe elektriciteitscentrales op de Maasvlakte. Dat heeft de Raad van State bepaald in een beroep dat Greenpeace en de Stichting Natuur en Milieu tegen de vergunningverlening hadden ingesteld. Het provinciebestuur moet zijn huiswerk overdoen, omdat het de gevolgen van de bouw van de centrales voor het beschermde duingebied onvoldoende heeft onderzocht.

De uitspraak heeft geen gevolgen voor de bouw van de centrales. Door een andere uitspraak van de Raad van State is de bouwvergunning voor de uitbreiding van E.On definitief geworden. Electrabel bouwt een nieuwe elektriciteitscentrale.

Reageer op dit artikel