nieuws

‘Het water komt Koop tot aan de lippen’

bouwbreed

Bij de Koop Groep komt het water tot aan de lippen. Daarom heeft het bouwbedrijf de afgelopen jaren dochterbedrijf Nacap Benelux financieel leeggezogen en vorig maand de stekker eruit getrokken.

Dat beweert de ondernemingsraad van Nacap. Het op tien na grootste bouwbedrijf van Nederland (630 miljoen euro omzet in 2009) zou de afgelopen jaren de ernst van de liquiditeitsproblemen hebben onderschat. “Financieel mismanagement”, oordeelt de or van het dochterbedrijf. Directiesecretaris Paul van Soest bevestigt dat er liquiditeitsproblemen zijn. “Maar die zijn tijdelijk, er wordt aan gewerkt.” Dat Koop zijn dochter heeft leeggezogen om zijn eigen hachje te redden, wijst hij van de hand. “Daar moet je genuanceerder naar kijken. De omzet van Nacap was gezakt van 110 miljoen euro naar 50. De markt is er gewoon niet meer.”

Reageer op dit artikel