nieuws

Hefschuifpuien Ventana goed voor passiefbouw

bouwbreed

Ventana stelt drie hefschuifpuiensystemen voor. De hefschuifpuien zijn gemaakt van de profielen Rehau Geneo, PremiDoor en Gealan S 8000 IQ. De profielen hebben een bouwdiepte van 70 tot 86 millimeter. De fabrikant rekent U-waarden voor van minder dan 1. De producten kunnen daarmee volgens Ventana ook in de passiefbouw worden gebruikt. Voor een nog betere […]

Ventana stelt drie hefschuifpuiensystemen voor. De hefschuifpuien zijn gemaakt van de profielen Rehau Geneo, PremiDoor en Gealan S 8000 IQ. De profielen hebben een bouwdiepte van 70 tot 86 millimeter. De fabrikant rekent U-waarden voor van minder dan 1. De producten kunnen daarmee volgens Ventana ook in de passiefbouw worden gebruikt. Voor een nog betere isolatie brengt de producent op verzoek thermisch gescheiden aluminium aan in zijn hefschuifpuien en een drempel met extra isolatie. Op bestelling maakt de fabrikant constructies met bovenlichten en met serres. Specifiek voor ouderenwoningen studeert Ventana op hefschuifpuien met drempelhoogtes tot 8 millimeter. In combinatie met een tandemloopwagen kan de vleugel tot 400 kilo zwaar worden.

Reageer op dit artikel