nieuws

Grote Ierse bouwer vraagt uitstel betaling

bouwbreed

Het Ierse bouwbedrijf P. Elliott, naar eigen zeggen één van de grootste bouwbedrijven van het land, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat betekent ook dat het werk aan één van de torens voor het Olympisch Dorp in Londen, die door P. Elliott wordt gebouwd, stil is komen te liggen. De Olympische diensten zoeken in samenwerking […]

Het Ierse bouwbedrijf P. Elliott, naar eigen zeggen één van de grootste bouwbedrijven van het land, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat betekent ook dat het werk aan één van de torens voor het Olympisch Dorp in Londen, die door P. Elliott wordt gebouwd, stil is komen te liggen. De Olympische diensten zoeken in samenwerking met projectontwikkelaar Bovis Lend Lease in allerijl een vervanger voor de gestrande aannemer.

P. Elliott telt ruim 200 directe werknemers en is behalve in Ierland zelf ook op grote schaal actief in Groot-Brittannië. Het uitstel van betaling is aangevraagd door de banken, maar ook door enkele onderaannemers. Het totaalbedrag aan uitstaande rekeningen van onderaannemers, uitzendbureaus en andere leveranciers wordt geschat op meer dan 20 miljoen euro. De totale schuldenlast, inclusief bankleningen, komt in de buurt van een miljard euro. P. Elliott is geheel in handen van een gelijknamige Ierse familie en is vooral in problemen gekomen doordat het grote bedragen moest afschrijven op projectontwikkeling door de zware crisis op de Ierse vastgoedmarkt.

Reageer op dit artikel