nieuws

Groeiend Almere heeft nog meer infra nodig

bouwbreed

Om Almere in te toekomst bereikbaar te houden zijn een forse aanpassing en uitbreiding van de infrastructuur gewenst. Daarvoor is een investering van circa 230 miljoen euro nodig.

Eind deze maand gaan de gemeente en de provincie Flevoland om de tafel met minister Schulz van Haegen om te praten over de financiering van de infraplannen. Die vloeien voort uit de Verkenning Stedelijke Bereikbaarheid Almere waarin gekeken wordt hoe de bereikbaarheid in Almere zelf op peil kan worden gehouden bij het verder groeien van de gemeente.

De komende vijf jaar moeten al zaken worden aangepakt, waaronder aanpassingen aan de onderdoorgangen onder de A6, het verbreden van de Waterlandseweg naar 2×2 rijstroken en de uitbreiding van de Hogering naar 2×3 rijstroken.

“De grote winst van de verkenning is dat weer is vastgesteld dat Almere alleen kan groeien en zich kan ontwikkelen als er een robuuste en duurzame oplossing komt voor de problemen rond de bereikbaarheid in en rond Almere”, aldus wethouder Adri Duivesteijn.

Flevoland steunt de ambities van Almere voor verdere groei. Daar moet dan wel geld voor komen. “We zijn in gesprek over financiering van een deel van het eerste pakket. We verwachten over enkele weken definitieve afspraken met de minister te kunnen maken. Na het tracébesluit A6/A1/A9 en het akkoord over het hoogfrequent spoor is dit vreselijk belangrijk voor Flevoland”, zegt gedeputeerde Renévan Diessen.

Reageer op dit artikel