nieuws

Gipsplaat Saint-Gobain verbetert luchtkwaliteit

bouwbreed Premium

Saint-Gobain Gyproc introduceert een nieuwe gipsplaat die bijdraagt aan een schoner binnenmilieu.

De zogeheten DuraGyp Comfort is vervaardigd met de Activ air-technologie. Deze zorgt dat de gipskartonplaten formaldehyde actief uit de lucht opnemen en blijvend neutraliseren. Proeven wijzen uit dat deze techniek bij continue afgifte van formaldehyde aan de ruimte circa 70 procent van de stof absorbeert. De technologie behoudt zijn werking na schilderen of behangen met de meest gangbare afwerkingsmaterialen.

Uit simulaties blijkt verder dat Activ air zijn luchtzuiverende werking minimaal vijftig jaar behoudt. De nieuwste gipskartonplaten bevatten een kern van hout- en glasvezels en zijn daardoor ook stootvast.

Reageer op dit artikel