nieuws

Fors meer bedrijfswagens verkocht

bouwbreed

De verkoop van bedrijfswagens in Nederland lag in april 23,7 procent hoger dan in diezelfde maand een jaar geleden. In totaal werden in ons land ruim 6100 nieuwe bedrijfswagens verkocht. Dat blijkt uit cijfers die de Europese organisatie van autofabrikanten ACEA vanochtend publiceerde. Ook MAN ervaart (wereldwijd) een forse marktverbetering, zo blijkt uit de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar.

In de periode januari – april lag de totale verkoop in de EU op 657.707, dat is een stijging van 13,5 procent ten opzichte van diezelfde periode in 2010.

De stijging is in lijn met de Europese trend. In heel de EU werden in april bijna 158.000 nieuwe bedrijfswagens verkocht, 9,5 procent meer dan in diezelfde maand een jaar eerder.

Bij de grote Europese economieën viel vooral de enorme toename in Groot-Brittannië op, waar de verkoop steeg met 23,6 procent. In Spanje zakte de verkoop weg met 14,3 procent en ook in Frankrijk deden handelaren minder goede zaken; de verkoop daalde met 3 procent.

MAN profiteert van sterk marktherstel

De Duitse fabrikant van vrachtwagens en bussen MAN heeft in de eerste drie maanden van dit jaar flink profijt gehad van de wereldwijd aantrekkende vraag naar vrachtauto’s. De omzet ging met 19 procent omhoog en de orderontvangst steeg met 26 procent. MAN zag de vraag naar vrachtwagens vooral in Brazilië flink toenemen. Daarnaast toonde de Europese vrachtwagenmarkt sterk herstel, aldus topman Georg Pachta-Reyhofen.

MAN bevestigde zijn verwachtingen voor heel 2011. De op twee na grootste vrachtwagenfabrikant van Europa mikt op een omzetgroei van 7 tot 10 procent.

Reageer op dit artikel