nieuws

Financiering stadion VVV niet in gevaar

bouwbreed Premium

De val van de Venlose coalitie heeft geen gevolgen voor de bouw van het Kazernekwartier, waar ook een nieuw stadion van VVV onderdeel van uitmaakt. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente. “Het besluit is genomen en blijft staan.” Afgelopen weekend kwam het tot een breuk in de coalitie van de Limburgse gemeente. CDA, VVD […]

De val van de Venlose coalitie heeft geen gevolgen voor de bouw van het Kazernekwartier, waar ook een nieuw stadion van VVV onderdeel van uitmaakt. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente. “Het besluit is genomen en blijft staan.”

Afgelopen weekend kwam het tot een breuk in de coalitie van de Limburgse gemeente. CDA, VVD en PvdA konden het niet eens worden over een gemeentelijke bijdrage van 37 miljoen euro aan het project Kazernekwartier. De gemeente verstrekt een lening van 21 miljoen euro en koopt voor nog eens 15 miljoen aandelen in het project, waar behalve het voetbalstadion ook een ROC, gezondheidszorg en commerciële voorzieningen komen. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde vorige week voor de plannen, maar PvdA was tegen.

Reageer op dit artikel