nieuws

Drenthe vestigt hoop op Europese gelden

bouwbreed

Als het aan Drenthe ligt, blijven het Gemeenschappelijk landbouwbeleid en de diverse regionale fondsen in Brussel. ‘Den Haag’ zet juist in op het geld in Nederland houden om het rondpompen van geld te voorkomen. “Dit nationale standpunt speelt ons in het Noorden parten”, zegt de Drentse gedeputeerde Henk Brink. De regio krijgt jaarlijks zo’n 300 […]

Als het aan Drenthe ligt, blijven het Gemeenschappelijk landbouwbeleid en de diverse regionale fondsen in Brussel. ‘Den Haag’ zet juist in op het geld in Nederland houden om het rondpompen van geld te voorkomen.

“Dit nationale standpunt speelt ons in het Noorden parten”, zegt de Drentse gedeputeerde Henk Brink. De regio krijgt jaarlijks zo’n 300 miljoen aan Europees geld binnen. Als Den Haag het voor het zeggen heeft, vreest hij dat er fors minder binnenkomt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels