nieuws

CRH profiteert van voorjaarszonnetje

bouwbreed

De gunstige weersomstandigheden begin dit jaar hebben de omzet van CRH in de eerste vier maanden met 6 procent omhoog gestuwd.

Dat heeft het Ierse bouwmaterialenconcern vandaag naar buiten gebracht. Vooral in de eerste twee maanden was volgens CRH sprake van omzetverbetering ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarna trad enige stagnatie op, maar uiteindelijk kon de onderneming een omzetstijging van 6 procent noteren over de maanden januari, februari, maart en april.

CRH verwacht dat de groei zich komende maanden verder zal doorzetten. Het bouwmaterialenbedrijf, dat in Nederland bedrijven bezit als Cementbouw, Struyk Verwo, Calduran en Heembeton, rekent bovendien op een hoger bedrijfsresultaat. De brutowinst zal over het eerste halfjaar boven de 0,52 miljard euro uitkomen. Ondanks de positieve vooruitzichten, ziet CRH de markt in nog lang niet alle landen verbeteren. In Ierland, Portugal en Spanje bijvoorbeeld zijn de omstandigheden nog ronduit “uitdagend”, aldus de onderneming. In Amerika bevinden de activiteiten in woningbouw bovendien nog altijd op een zeer laag niveau.

De verkoop van een groot deel van de Europese isolatiedivisie aan Kingspan is inmiddels afgerond, aldus CRH. Daarmee zijn ook de Nederlandse ondernemingen Ecotherm en Unidek van eigenaar gewisseld. De transactie leverden de Ieren 275 miljoen op. Het bedrijf stak zelf dit jaar al 135 miljoen in overnames.

Reageer op dit artikel