nieuws

Conexpo 2011 bijzonder positief afgesloten

bouwbreed

Conexpo 2011 bijzonder positief afgesloten

Met bijna 120.000 bezoekers en tevreden terugkijkende standhouders is de grote Noord-Amerikaanse materieelvakbeurs Conexpo-Con/Agg positief afgesloten, zo laten de organisatoren weten in hun slotbericht. Ook positief was de stemming onder de exposerende bedrijven, die veel vernieuwde machines met Tier 4 interim motoren konden tonen en daarmee de aandacht van de bezoekers wisten te trekken én vasthouden.

Eind maart werd in Las Vegas de driejaarlijkse Conexpo gehouden. Een kwart van de bezoekers – bijna 30.000 – kwam uit het buitenland van de Verenigde Staten, bij elkaar genomen ging het om circa150 landen. Dat grote aantal tekent de kentering die in de materieelmarkt merkbaar is.

“Sinds de vorige Conexpo in maart 2008 is de bouwsector wereldwijd door een zeer moeilijke periode gegaan, met een record aan werklozen. Door de positieve bezoekersaantallen en de fraaie shows van de bedrijven zijn we nu optimistisch over de toekomst en kijken we uit naar de invulling van de vele orders die tijdens de beurs zijn neergelegd,” zo verklaarde Megan Tanel van beursorganisator AEM.

Volgende editie in 2014

De volgende editie van de Conexpo-Con/Agg zal opnieuw worden gehouden in Las vegas. De data zijn ook al bekend: 18 tot en met 22 maart 2014.

Meer info: www.conexpoconagg.com.

Reageer op dit artikel