nieuws

‘Burggraaff misbruikt faillissement’

bouwbreed

Bouwbedrijf Burggraaff gebruikt het faillissement van zijn dochterbedrijf Newton Bouwsystemen om goedkoop van werknemers af te komen. Die beschuldiging uiten de vakbonden FNV Bouw, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.

De vakbonden noemen de handelwijze van het Friese bedrijf “niet passend bij het sociale beleid waarvan Burggraaf zelf altijd zo hoog opgeeft”. Eerder deze maand werd Newton failliet verklaard door de rechtbank van Leeuwarden.

Het faillissement was aangevraagd door een leverancier die nog achtduizend euro tegoed had van de betononderneming. “Burggraaff heeft toen tegen ons gezegd dat het faillissement een ongelukje betrof”, zegt Janwillem Compaijen van FNV Bondgenoten. “De rekening was per abuis blijven liggen. Maar door bezwaar te maken tegen het faillissement zou alles weer goed komen. Deze week kwamen we er echter achter dat Burggraaff helemaal geen verzet heeft aangetekend. Hij gebruikt het ongelukje nu om een koude sanering door te voeren.” Volgens Compaijen is inmiddels het ontslag aangezegd van veertien van de tachtig werknemers van Newton.

Lees hier het hele artikel over Burggraaff!

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels