nieuws

Burgemeester Schiedam met verlof

bouwbreed

Onder drukvan een aanhoudende stroom negatieve publicaties rond haar persoon heeft burgemeester Wilma Verver-Aartsen (VVD) van Schiedam gisteren haar functie tijdelijk neergelegd. Zij is op eigen initiatief voor onbepaalde tijd met verlof gegaan, heeft een woordvoerder van het college laten weten. Verver zal haar werk waarschijnlijk niet hervatten vóór de publicatie van het onderzoek naar […]

Onder drukvan een aanhoudende stroom negatieve publicaties rond haar persoon heeft burgemeester Wilma Verver-Aartsen (VVD) van Schiedam gisteren haar functie tijdelijk neergelegd.

Zij is op eigen initiatief voor onbepaalde tijd met verlof gegaan, heeft een woordvoerder van het college laten weten. Verver zal haar werk waarschijnlijk niet hervatten vóór de publicatie van het onderzoek naar machtsmisbruik dat Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten momenteel uitvoert in opdracht van de Schiedamse gemeenteraad.

Ambtenaren beschuldigen Verver ervan dat zij na een privéconflict met aannemer Van den Tempel over de verbouwing van haar huis heeft verboden dat dit bedrijf nog werk voor de gemeente mag uitvoeren. De burgemeester kwam bij de verbouwing behalve met Van den Tempel ook met andere aannemers en met haar buren in conflict. Deze week werd bekend dat zij haar zoon heeft bevoordeeld door zijn vervoerbedrijf in te schakelen voor ritjes van het college. De fracties in de gemeenteraad lieten gisteren weten Ververs besluit ‘‘begrijpelijk en verstandig’’ te vinden.

Reageer op dit artikel