nieuws

Britten somber over toekomst

bouwbreed

-De Britse bouw is de afgelopen maanden weliswaar licht gegroeid maar de aannemers zijn toch over het algemeen somber gestemd over de nabije toekomst.

“De komende tijd wordt uiterst moeilijk omdat de binnenlandse vraag onder druk blijft staan, wat nog verergerd wordt door de verwachting dat de kosten voor brandstof, energie en materialen verder zullen toenemen”, zegt Noble Francis, directeur economie bij de Construction Products Association.

De CPA bestrijdt op grond van haar eigen kwartaalenquête dat de bouw in het eerste kwartaal met 4 procent zou zijn ingezakt, zoals het bureau voor de statistiek ONS berekende. Volgens de organisatie was er sprake van een bescheiden groei, maar dan wel in vergelijking met het laatste kwartaal van 2010 toen de bouw sterk werd getroffen door het winterse weer. Uit de enquête blijkt ook dat bij bijna de helft van de aannemers de productie voor het eerst in drie jaar weer is toegenomen. Die groei komt vooral uit de woningbouw en uit de sector onderhoud, reparaties en verbetering.

De bouw maakt zich echter grote zorgen over de verdere ontwikkeling van de vraag.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels