nieuws

Boskalis ziet groei markt elektriciteitskabels in zee

bouwbreed Premium

Boskalis ziet kansen in de vraag naar elektriciteitsnetwerken buitengaats. Die bloeit op door de geografische onbalans in het energieverbruik en de bouw van windmolenparken op zee. Om zijn positie in deze markt te versterken, heeft Boskalis opdracht geven aan het Koreaanse Samsung om een nieuw kabellegschip bouwen. Dat krijgt een laadcapaciteit van 5000 ton. Het […]

Boskalis ziet kansen in de vraag naar elektriciteitsnetwerken buitengaats. Die bloeit op door de geografische onbalans in het energieverbruik en de bouw van windmolenparken op zee. Om zijn positie in deze markt te versterken, heeft Boskalis opdracht geven aan het Koreaanse Samsung om een nieuw kabellegschip bouwen. Dat krijgt een laadcapaciteit van 5000 ton. Het bedrijf heeft juist nog gescoord met een contract voor het leggen van twee 150-kilovoltkabels tussen Java en Bali. De kabels, 5 kilometer lang, moeten een eind maken aan het elektriciteitstekort op Bali. De opdracht voor Boskalis van de Indonesia State Electricity Corporation is goed voor 20 miljoen euro.

Reageer op dit artikel