nieuws

Beweegbare voetplaat houdt steigerpoten recht

bouwbreed Premium

Layher levert met een beweegbare voetplaat een alternatief voor wiggen om steigerpoten waterpas te stellen. Wiggen slaan is volgens de fabrikant een goede methode die echter veel tijd vergt. De opvulplaat kan schuintes in de ondergrond tot 16 procent opvangen en de steiger recht houden. De glasvezelversterkte kunststof plaat draagt de voetspindels van de steiger. […]

Layher levert met een beweegbare voetplaat een alternatief voor wiggen om steigerpoten waterpas te stellen. Wiggen slaan is volgens de fabrikant een goede methode die echter veel tijd vergt. De opvulplaat kan schuintes in de ondergrond tot 16 procent opvangen en de steiger recht houden. De glasvezelversterkte kunststof plaat draagt de voetspindels van de steiger. De hellingshoek wordt vooraf ingesteld. De hoek kan ook op locatie worden bepaald door net zo lang aan de draagschijf te draaien tot de steigerpoot recht staat. Layher garandeert dat de voetplaat altijd vlak op de ondergrond ligt. Mede daardoor blijven de uitkomsten van steigerberekeningen volgens de fabrikant behouden.

Reageer op dit artikel