nieuws

Berkelland moet fors afwaarderen op woningen

bouwbreed

In de jaarrekening van 2010 moet de gemeente Berkelland 5 miljoen afwaarderen, omdat er tot 2020 455 minder woningen worden gebouwd dan was gepland. Dat is een fors bedrag gezien de 7,7 miljoen die in 2009 nog in de boeken stond voor onder meer (toekomstige) exploitatie van bouwgronden. De woningbouwopgave wordt teruggeschroefd door de vermindering […]

In de jaarrekening van 2010 moet de gemeente Berkelland 5 miljoen afwaarderen, omdat er tot 2020 455 minder woningen worden gebouwd dan was gepland. Dat is een fors bedrag gezien de 7,7 miljoen die in 2009 nog in de boeken stond voor onder meer (toekomstige) exploitatie van bouwgronden.

De woningbouwopgave wordt teruggeschroefd door de vermindering van het aantal inwoners. Begin 2010 waren in Berkelland plannen en vergunningen aangevraagd voor 2000 woningen. Er is slechts behoefte aan ongeveer 635 woningen.

Reageer op dit artikel