nieuws

BAM verdubbelt nettowinst

bouwbreed

BAM heeft over de eerste drie maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 20 miljoen euro. Dat is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De winststijging komt vooral op conto van de geplaagde vastgoeddivisie. Die boekte met 2 miljoen een licht positief resultaat. In het eerste kwartaal van vorig jaar leverde de vastgoedpoot BAM nog een verlies op van ruim 18 miljoen. Het bouwconcern verwacht het hele jaar af te sluiten met een nettoresultaat van 120 miljoen, zo maakte topman Nico de Vries vanmorgen bekend.

BAM zag de opbrengsten met bijna 9 procent toenemen tot 1,67 miljard euro. De orderportefeuille daalde in het eerste kwartaal met 1 procent naar 11,9 miljard. Volgens De Vries belemmeren de strengere regels voor banken bij het verstrekken van hypotheken het herstel van de Nederlandse huizenmarkt. Het Bunnikse bouwbedrijf verwacht dit jaar niettemin 2200 woningen te verkopen in Nederland.

Reageer op dit artikel