nieuws

Baas scoort laag bij zijn werknemers

bouwbreed Premium

De gemiddelde werknemer vindt dat zijn baas niet competent is. Een meerderheid van de Nederlandse werknemers, 65 procent, vindt dat hij beter aan het roer zou kunnen staan dan de chef.

Dat blijkt uit een onderzoek van Monsterboard.nl. De van oorsprong Amerikaanse onderneming is marktleider op het gebied van online personeelswerving voor onder meer de bouw en verwante sectoren. Monsterboard peilde via zijn website wereldwijd de mening van duizenden werknemers. Wereldwijd kwamen er bijna tienduizend reacties op de poll, waarvan 191 uit Nederland.

Uit de antwoorden op de vragen blijkt niet alleen dat een meerderheid van de werknemers vindt dat ze de baas heel goed zouden kunnen vervangen, ook geeft 28 procent van de ondervraagden aan dat ze hun patroon volledig incapabel vinden. Een minderheid van de Nederlandse respondenten, 37 procent, geeft hun chef het predicaat ‘oké’. Maar zelfs zij vinden dat ze zijn werk beter zelf zouden kunnen doen. Slechts 24 procent vindt dat de baas niet door henzelf kan worden vervangen. Een nog lager percentage, 12 procent, vindt de chef briljant. “Het positieve van dit onderzoek is dat het personeel duidelijk gelooft dat ze bekwaam genoeg is om meer verantwoordelijkheid te nemen”, zo staat in een toelichting op het onderzoek.

Reageer op dit artikel