nieuws

Baas Saint Gobain vangt 2,4 miljoen

bouwbreed

De bazen van de grote Franse bouwers hebben vorig jaar ieder voor zich meer dan twee miljoen euro ontvangen aan salaris en bonussen. Ook de directeuren van de grote leveranciers van bouwmaterialen zitten in de top 40 van best betaalde Franse topmannen.

In het jaarlijkse overzicht van het economische dagblad Les Echos staat in de categorie bouw directeur De Chalendar van Saint-Gobain bovenaan met een totale beloning van 2.435.044 euro. Op de totale lijst, die wordt aangevoerd door de baas van bandenfabriek Michelin met 4,5 miljoen, staat de Chalendar op een dertiende plaats. Hij wordt op de voet gevolgd door Martin Bouygues van het gelijknamige bouw- en telecombedrijf met 2,3 miljoen en Xavier Huillard van Vinci met 2.244.303 euro. Lager op de lijst staat Bruno Lafont van cementfabrikant Lafarge die 1.746.000 euro kon opstrijken. De enige Nederlander op de lijst is Ben Verwaayen die als topman van technologiebedrijf Alcatel-Lucent een beloning van 2.262.000 euro opstrijkt.

Reageer op dit artikel