nieuws

ArcelorMittal start jaar met omzet van 14,2 miljard euro

bouwbreed

ArcelorMittal heeft in het eerste kwartaal een omzet gerealiseerd van 14,2 miljard euro. In hetzelfde tijdvak een jaar geleden moest de grootste staalproducent ter wereld zich tevreden stellen met 11,1 miljard euro.

Het concern produceerde in de eerste drie maanden van het jaar 11,8 miljoen ton ijzererts. In het eerste kwartaal van 2010 kwam slechts 10,6 miljoen ton uit de bodem. De winning liep in het tweede kwartaal op tot 12,8 miljoen ton om in het aansluitende tijdvak verder te stijgen tot 13 miljoen ton. Het slotkwartaal won de onderneming 12,6 miljoen ton ijzererts.

De staalproductie van ArcelorMittal bedroeg in de eerste drie maanden van dit jaar 23,5 miljoen ton, een miljoen ton meer dan in het eerste kwartaal van 2010. Vorig jaar schoot de productie in het tweede kwartaal naar het niveau van 24,3 miljoen ton om aan het einde van 2010 te dalen naar 21,6 miljoen ton.

“We zien een betere start dan vorig jaar”, zegt bestuursvoorzitter Laksh­mi Mittal. “Zowel de volumes als de prijzen zijn toegenomen. We zijn vol vertrouwen dat 2011 een beter jaar wordt dan 2010.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels