nieuws

Arcadis aast op overnames

bouwbreed Premium

Arcadis is op overnamejacht. Opkomende markten en de consolidatieslag in Europa bieden nieuwe kansen.

“De successen in opkomende gebieden als Brazilië, Chili en Azië smaken naar meer”, zegt bestuursvoorzitter Harrie Noy. “Bovendien vindt in Europa een consolidatieslag plaats. Als zich mogelijkheden voordoen, willen we daarvan profiteren. Engeland is zeker een land waar we goed naar kijken. Vroeger waren de bureaus daar buitengewoon duur. Inmiddels is een stuk goedkoper zaken te doen.”

Als derde lijn van nieuwe acquisities ziet Noy het inspelen op klantenwensen om in andere landen op deelmarkten actief te worden. Een voorbeeld is de recente versterking van de milieutak in Canada op verzoek van Amerikaanse opdrachtgevers. Arcadis voerde in het eerste kwartaal zijn omzet met 4 procent op tot 464,7 miljoen euro. De netto operationele winst steeg met 8 procent tot 18,2 miljoen euro.

Lees hier meer over Arcadis!

Reageer op dit artikel