nieuws

Wereldwijde vraag naar cement groeit snel

bouwbreed

Opkomende landen als China en India zorgen voor een snelle groei van de wereldcementmarkt.

De afzet groeide vorig jaar met bijna 10 procent tot 3,3 miljard ton. Dat komt naar voren uit het Global Cement Report van het Britse International Cement Review. Voor dit jaar en 2012 is de verwachting een vergelijkbare groei. De omzet wereldwijd komt dan volgend jaar uit op bijna 3,9 miljard ton.

China was in 2010 goed voor 1,85 miljard ton, meer dan de helft van de wereldwijde vraag. India bezet met 212 miljoen ton de tweede plaats. De tradionele grootverbruiker VS moet het doen met een de derde plaats. Die werd behaald met een markt die kromp tot 69 miljoen ton. Het Global Cement Report is gebaseerd op gegevens uit 160 landen.

Reageer op dit artikel