nieuws

Vlaamse minister in het nauw door gat in snelweg

bouwbreed Premium

Volgens woordvoerder Jurgen Coppens van het parket in Dendermonde kan de minister “hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld voor het ongeluk en vervolgd worden wegens onopzettelijke doodslag”. Daarop staat een gevangenisstraf van minimaal drie maanden en maximaal vijf jaar. Volgens een door justitie aangestelde expert bestaat er geen twijfel over dat het dodelijk ongeluk veroorzaakt werd door […]

Volgens woordvoerder Jurgen Coppens van het parket in Dendermonde kan de minister “hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld voor het ongeluk en vervolgd worden wegens onopzettelijke doodslag”. Daarop staat een gevangenisstraf van minimaal drie maanden en maximaal vijf jaar. Volgens een door justitie aangestelde expert bestaat er geen twijfel over dat het dodelijk ongeluk veroorzaakt werd door een groot gat in de weg van 1 meter lengte bij een diepte van 10 centimeter. Een vrachtwagen van een bouwbedrijf raakte maandagavond in het donker met een voorwiel in het gat. Daarbij raakte de stuurinrichting defect, waarna het stuurloze gevaarte op de linker weghelft frontaal in botsing kwam met twee personenauto’s. Daarbij werd de bestuurder van een van deze auto’s gedood.

Het gat in de weg had vier dagen eerder ook al een ongeluk veroorzaakt zonder gewonden. Ingenieurs van “Wegen en Bruggen”, waarvoor minister Crevits bevoegd is, besloten het toen “over enkele dagen” te repareren. “Het kon niet eerder”, zo verdedigde Crevits deze beslissing. Maar het parket in Dendermonde vindt dat onzin. Een aanbod van een plaatselijke aannemer na het eerste ongeluk om het gat onmiddellijk op te vullen om ongelukken te voorkomen, zou door Bruggen en Wegen zijn verworpen. De dag na het dodelijk ongeluk werd het gat alsnog gerepareerd.

Reageer op dit artikel