nieuws

Twee nieuwelingen in D-serie minigravers van Hanix

bouwbreed

Twee nieuwelingen in D-serie minigravers van Hanix

Hanix Europe Ltd heeft de introductie aangekondigd van twee nieuwe D-serie machines in de 1,5 tons klasse: de H16D en H17D. Dat meldt importeur Geert-Jan de Kok bv uit Esbeek en Bladel. Hanix richt zich met bedie nieuwe machines onder andere op de verhuursector en claimt dat ze volledig aan de eisen voldoen voor inzet in de verhuur. Bij de nieuwe generatie minigravers gaat het om compacte en goed uitgebalanceerde graafmachines met een verkorte draaicirkel.

De H16D heeft een vast rupsonderstel, terwijl de H17D beschikt over verstelbare rupsen. Hij wordt standaard geleverd met een verlengde giek. Met een minimale breedte van slechts 990 mm kunnen beide machines worden vervoerd op een standaard trailer. Door middel van de verstelbare rupsen en het dozerblad kan de H17D tot maximaal 1300 mm worden verbreed, waardoor hij zeer stabiel is op allerhande terrein.

Goede graafeigenschappen

Volgens opgave van Hanix beschikken de H16D en H17D over goede graafeigenschappen. Dat wil zeggen een graafdiepte van 2495 mm en een maximale storthoogte van 2435 mm. Verder moet de krachtige, betrouwbare 11.4 kW Kubota dieselmotor in combinatie met de variabele output van de plunjerpompen zorgen voor een optimaal motorvermogen. Een tweedelige dozerslang vereenvoudigt vervanging doordat gebruik wordt gemaakt van eenvoudige ‘plug-in’ verbindingenVeilig en toegankelijk


Volgens Hanix biedt de ergonomisch ontworpen cabine meer beenruimte, goed zicht rondom en een brede deur voor gemakkelijk in- en uitstappen. De volledig verstelbare zitting is verbonden met multifunctionele joysticks, die zijn voorzien van integrale zachte polssteunen. De twee rijsnelheden, het volgen van een rechte lijn, de PTO en giekzwenksnelheid zijn proportioneel met de duimen te bedienen. De tankdop is van buiten af bereikbaar.

De bovenop liggende boomcilinder, beschermveren voor de hydraulische slangen, het achteraan geplaatste contragewicht en strategisch geplaatste werklampen moeten een duurzame en veilige werkomgeving verzekeren.

Meer info: www.geert-jandekok.com/nl/.

Reageer op dit artikel