nieuws

Transformatiepool telt 23 kantoren

bouwbreed

< vervolg van pagina 1 De gemeente Rotterdam en de marktpartijen selecteren ieder half jaar vijf pilots uit een ‘transformatiepool’ van ruim 23 panden. Die pool is goed voor 237.000 vierkante meter kantooroppervlak. “Door incourant vastgoed gezamenlijk te bekijken kun je profiteren van elkaars ervaring en netwerken”, verduidelijkt Joop van der Leeuwen (directeur Dura Vermeer), […]

< vervolg van pagina 1

De gemeente Rotterdam en de marktpartijen selecteren ieder half jaar vijf pilots uit een ‘transformatiepool’ van ruim 23 panden. Die pool is goed voor 237.000 vierkante meter kantooroppervlak. “Door incourant vastgoed gezamenlijk te bekijken kun je profiteren van elkaars ervaring en netwerken”, verduidelijkt Joop van der Leeuwen (directeur Dura Vermeer), gisteren een van de ondertekenaars van het convenant. “Niemand van ons heeft baat bij een grote leegstand in deze stad.” Blijkt uit onderzoek dat het mogelijk is de betreffende panden te verbouwen tot woningen, scholen, horeca of winkels, dan wordt volgens de afspraken één van de betrokken marktpartijen trekker van het project. Voor bedrijventerreinen en winkelgebieden volgt dit najaar een soortgelijke aanpak.

Wie in Rotterdam een nieuw kantoor wil bouwen, zal zich vooral moeten richten op de gebieden Rotterdam Centraal District en Kop van Zuid. Die zijn kansrijk vanwege de nabijheid van openbaar vervoersnetwerken en hoogwaardige voorzieningen. Nieuwe, hoogwaardige kantoren in de binnenstad zijn belangrijk om grote bedrijven voor de stad te behouden. Ontwikkeling van businesspark Schieveen stelt Rotterdam uit tot na 2030. Ook in Brainpark en Prins Alexander zijn voorlopig geen kantoorontwikkelingen toegestaan.

Reageer op dit artikel