nieuws

Trainers nemen leslokaal mee naar de bouwplaats

bouwbreed

Medewerkers van de bouwplaats halen voor een cursus hoeft niet meer. Parkeer een mobiele trainingsruimte op een bouwplaats en de les kan beginnen.

Heijmans raakte geïnteresseerd in dit concept nadat vorige winter het barre weer voor Heijmans-personeel de wegen naar een training onbegaanbaar maakte. De mobiele trainingslocatie is een initiatief van het kennis- en opleidingscentrum voor de bouw en vastgoed KPE.

Vijftien medewerkers van Heijmans Utiliteitsbouw en Burgers Ergon beten gisteren in Badhoevedorp met een cursus Lean Bouwen het spits af. Maximaal achttien kunnen er tegelijk een training krijgen in het nieuwe mobiele onderkomen van KPE, de zogenoemde KennisTransfer voor de Bouw.

“Voor ons is het een pilot”, verklaart Lonneke Wijnhoven namens Heijmans. Dat de training het bouwplaatspersoneel opzoekt in plaats van andersom ziet de Brabantse bouwer als een interessant voordeel. De bouwkeet kan een alternatief zijn “maar daar”, weet Wijnhoven, “is niet altijd genoeg ruimte”.

Het gemak voor de cursisten is een argument, maar directeur Ron Koenen van KPE meent dat bouwlocaties ook interessant zijn voor trainingen door “de optimale koppeling tussen theorie en praktijk”.

De KennisTransfer voor de Bouw is volgens KPE in een kleine anderhalf uur opgebouwd. Hij komt langs op het moment dat hij nodig. Zeer “lean”, zien ze bij Heijmans het cursusdoel geïllustreerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels