nieuws

Streep door groot bouwplan Ypenburg

bouwbreed

-De Raad van State heeft opnieuw een streep gehaald door een groot bouwplan in het Haagse stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. De gemeente moet eerst zorgen dat de wateroverlast door de waterkering opgelost wordt. Bewoners uit de wijk Gooland in Pijnacker-Nootdorp maakten bezwaar, omdat ze sinds de waterkering is aangelegd, wateroverlast in hun huis hebben. Noch de gemeente […]

-De Raad van State heeft opnieuw een streep gehaald door een groot bouwplan in het Haagse stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg.

De gemeente moet eerst zorgen dat de wateroverlast door de waterkering opgelost wordt.

Bewoners uit de wijk Gooland in Pijnacker-Nootdorp maakten bezwaar, omdat ze sinds de waterkering is aangelegd, wateroverlast in hun huis hebben. Noch de gemeente noch de projectontwikkelaar wilde beloven geen bouwvergunning te verlenen respectievelijk aan te vragen zolang de procedure bij de Raad duurde. De bewoners hebben daarop een voorlopige voorziening gevraagd die nu is gehonoreerd. Zou de rechter dat niet hebben gedaan dan dreigden woningen te komen op een plek waardoor de waterkering niet meer verplaatst had kunnen worden.

De rechter heeft vorig jaar hetzelfde bouwplan ook al vernietigd om dezelfde reden. Het afgeschoten project omvat onder andere 750 woningen, winkels en een basisschool. Het is het laatste stuk van de Vinex-wijk Ypenburg dat nog ontwikkeld moet worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels