nieuws

Stevig herstel van afzet bij Van Leeuwen Buizen

bouwbreed Premium

Van Leeuwen Buizen heeft vorig jaar 16 procent meer volume verkocht dan in 2009. De winst verviervoudigde tot 7,8 miljoen euro.

De buizenspecialist uit Zwijndrecht profiteert in de aantrekkende markten van zijn rol als voorraadhoudende handelsonderneming. Via zijn internationale netwerk van voorraden slaagt het bedrijf snel te leveren aan klanten die vanwege de crisis hun voorraden tot het minimum teruggebracht hebben. Met name vanuit de Europese industrie nam in 2010 de orderstroom toe. De orders uit de sector energie lagen vorig jaar op een duidelijk lager niveau dan in 2009. Tegen het einde van het jaar trad internationaal herstel van de investeringen op. Van Leeuwen zag het aantal projecten in vooral Azië (in zowel het Verre Oosten als in de Golfstaten) en Australië aanzienlijk toenemen. De omzet van het bedrijf bleek uiteindelijk te zijn gestegen met 4 procent tot 477 miljoen euro.

De buizenspecialist investeerde vorig jaar zowel in andere locaties als in nieuwe productgroepen. Van de Belgische voorraadhouder Anbuma, ook actief in Frankrijk en Nederland, werd de divisie Fluid Power overgenomen. Om internationaal complete staalpakketten aan te bieden voor de olie- en gaswinning op zee werd Offshore Structurals opgezet. In Schotland, Slowakije en Zuid-Polen verschenen nieuwe voorraadlocaties. Ook versterkte het bedrijf zijn positie met vestigingen in Saoedi-Arabië, Vietnam en Australië. Het aantal medewerkers steeg met 25 tot 1030.

Volgens bestuursvoorzitter Peter Rietberg belooft 2011 duidelijk beter te worden dan vorig jaar. In het eerste kwartaal zette in de sectoren industrie en energie het herstel van de vraag goed door.

Reageer op dit artikel