nieuws

Sloper Imax-theater claimt geld van Heddes

bouwbreed Premium

Sloopbedrijf C.A. de Groot heeft beslag laten leggen op het Imax-theater. Hoofdaannemer Heddes Bouw & Ontwikkeling heeft de openstaande rekeningen niet betaald, zegt directeur Kees de Groot.

Het sloopbedrijf uit Alkmaar heeft een procedure aangespannen tegen de hoofdaannemer. Directeur De Groot wil niet aangeven om welk bedrag het geschil draait. Wel bevestigt hij dat het bedrijf beslag heeft laten leggen op het IMAX-terrein. “Hangende de procedure wil ik verder niets over de zaak kwijt.”

Het betalingsconflict met hoofdaannemer Heddes Bouw & Ontwikkeling heeft te maken met het faillissement van de rechtsvoorganger van het bouwbedrijf uit Hoorn, Heddes Bouwgroep. Dat bedrijf ging in februari van dit jaar failliet. Vorig maand startte de bouwer door als dochter van Ballast Nedam.

De afgelopen weken heeft het bouwbedrijf met opdrachtgever gemeente Rotterdam onderhandeld over het weer opstarten van het project. Directeur Niels Doodeman was daar een paar weken geleden positief over. Doodeman was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Curator Alfons Dunselman van de Heddes-boedel wilde gisteren niet zeggen of C.A. De Groot geld bij hem claimt, dan wel bij het doorgestarte Heddes. “Dat hangt ervan af hoe je ernaar kijkt”, zegt hij. Dunselman onthoudt zich van verder commentaar.

Stedelijk museum

Waarschijnlijk wil Heddes dat De Groot een deel van de openstaande vordering intrekt, voordat de bouwer (opnieuw) in zee gaat met de sloper. Volker Wessels ging bij het Stedelijk museum in Amsterdam op dezelfde manier te werk na het faillissement van Midreth. De onderaannemers klaagden daarover. Uiteindelijk hebben ze toch een deel van hun vorderingen laten vallen. “Het heeft met betalingen te maken”, is het enige wat De Groot wil zeggen.

Een muur van het oude Imax-theater aan de Schiedamsedijk in Rotterdam stortte in januari van dit jaar in tijdens sloopwerkzaamheden van de oude bioscoop. Brokstukken kwamen terecht op de weg en de tramrails. Het werk ligt sindsdien stil.

Reageer op dit artikel