nieuws

Sensor meet schade bij botsing met heftruck

bouwbreed Premium

Sensor meet schade bij botsing met heftruck

Magazijnstellingen kunnen zelf melden wanneer ze door schade gevaar opleveren.

Onderzoekers van het Fraunhofer-instituut voor micro-elektronische circuits en –systemen in Duisburg hebben daarvoor een draadloze sensor ontwikkeld. Moderne magazijnstellingen zijn vaak voorzien van luchtkussens die de kracht opvangen die vrijkomt wanneer een heftruck tegen de stellingen rijdt. De sensor wordt in de luchtkussens gemonteerd en meet daar veranderingen in de luchtdruk. Het bijbehorende systeem registreert het aantal botsingen en geeft de kracht van de aanrijding aan.

Uit de metingen zijn de gevolgen voor de stellingen af te leiden. De sensor komt alleen na een botsing in bedrijf. De accu blijft daardoor langer ‘vol’. De metingen helpen de magazijnbeheerder te voldoen aan de veiligheidsbepalingen in de Europese norm EN 15635.

Reageer op dit artikel