nieuws

Prijsstijging van grondstoffen

bouwbreed

De portemonnee van de inkopers bij bedrijven en organisaties slinkt. De prijzen die producenten berekenen, gaan voor verreweg de meeste producten gestaag omhoog.

Dat blijkt uit de maandelijkse index van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi). De verkoopprijzen van bedrijven in de Nederlandse productiesector stegen volgens de Nevi in maart het snelst sinds de start van de maandelijkse rapportage tien jaar geleden. De inkoopmanagers zien dat de bedrijven de gestegen grondstoffenprijzen doorberekenen. De schroom daarvoor onder invloed van de laagconjunctuur lijkt op zijn retour. Het hernieuwde zelfvertrouwen hangt samen met de groeiende vraag. Door betere marktomstandigheden stijgt het aantal opdrachten al zes maanden op rij.

De voorraad gereed product daalt. De afgelopen maand gebeurde dat weer sneller dan in voorgaande maanden. Gevolg is dat de levertijden toenemen.

Reageer op dit artikel