nieuws

Plaatdelen met warme uitstraling

bouwbreed

Plaatdelen met warme uitstraling

Met matroodkleurige aluminium plaatdelen krijgt het warmteoverdrachtstation van Nuon in Almere een warme uitstraling.

Drie gevels en het deels bolvormige dak worden met het materiaal bekleed. De Ridder Zinkwerken uit Zwaag en Oss heeft er de handen vol aan, want het gaat om in totaal 2300 vierkante meter. Medewerkers van Nolten en Dijkstra Bouw BV in Broeksterwoude leggen 18 millimeter dikke houten platen als ondergrond. Op het gebogen dak komen dubbele platen van 9 millimeter, zodat de ronding kan worden gehaald.

Het warmteoverdrachtstation van Nuon is verbonden aan een 3 kilometer lang leidingnet, dat 11.000 huizen in Almere-Poort op temperatuur houdt. De restwarmte komt uit de warmtekrachtcentrale in Diemen, die met een leiding door het IJsselmeer aan het warmtestation in Almere wordt gekoppeld. Architect is Willem Schutter uit Haarlem. Cofely bouwt de installatie, die een leveringscapaciteit van 180 Megawatt heeft en deels zichtbaar is door de glazen noordgevel. De oplevering is in het najaar van 2011 gepland.

Aanvulling

In Cobouw van 4 april j.l. stond een foto van de bouw van het warmteoverdrachtstation van Nuon in Almere. Naast de genoemde architect en installateur is ook Welling Bouw Didam bij de bouwkundige werkzaamheden aan het station betrokken.

Reageer op dit artikel