nieuws

Oude damwand vervangen

bouwbreed Premium

Oude damwand vervangen

Medewerkers van Leemburg Waterbouw en Oeverwerken in Terherne trillen combidamwandplanken in een haven in Akkrum op de juiste hoogte.

Kraanmachinist Evert Leemburg legt het trilblok op het bovenste deel van azobé. Hij drukt de planken zo ver aan dat het onderwaterdeel van vuren onder water zit, zodat het niet verrot. Zijn collega Patrick Ploegstra controleert het werk met een laser, die op de walkant staat. Het duo werkt vanaf een ponton in het riviertje de Boorne. Ze vervangen een bijna twintig jaar oude damwand, die met een lengte van 40 meter tien insteekhavens van particulieren omvat. De 5 meter lange planken worden stijf tegen de bestaande damwand aan gezet. De oude planken kunnen blijven zitten, omdat ze anders als chemisch afval moeten worden afgevoerd. Ook alle steigers en de meeste afmeerpalen worden vernieuwd. De klus zou aanvankelijk voor 1 april worden afgerond, maar is vanwege de winter pas volgende week klaar.

Reageer op dit artikel