nieuws

Ontslagen directeur De Key verliest zaak tegen corporatie

bouwbreed Premium

Voormalig algemeen directeur Jaap van Gelder van de Amsterdamse woningcorporatie De Key heeft een juridische procedure tegen zijn oud-werkgever verloren.

Hij had een voorlopige schadevergoeding van 220.000 euro geëist nadat de woningstichting hem in mei vorig jaar op staande voet had ontslagen. De kantonrechter in Lelystad heeft die eis woensdag afgewezen.

Van Gelder zou samen met Fer Felder, (oud-)directeur van ontwikkeldochter De Principaal, in 2005 betrokken zijn geweest bij een ABC-transactie van een stuk grond in Zeewolde, waarbij De Key voor 3,2 miljoen euro werd benadeeld. De raad van commissarissen kreeg niet te horen dat er een tussenpersoon bij de deal betrokken was. De oud-directeur zou ook betrokken zijn geweest bij een andere ABC-transactie in Zeewolde. Van Gelder stelt dat hij sinds zijn ontslag zonder salaris zit. Door het optreden van De Key zou zijn reputatie zijn beschadigd en kan hij geen ander werk vinden. Daardoor kan hij niet meer het leven leiden dat hij tot nu toe leidde. De rechtbank oordeelt echter dat De Key geen voorlopige vergoeding hoeft te betalen. Dit onder meer omdat Van Gelder niet heeft onderbouwd of aannemelijk heeft gemaakt dat er sprake is van klemmende financiële omstandigheden.

Van Gelder werd, net als zijn collega Felder, in mei 2010 op staande voet ontslagen. De rechtbank oordeelde in maart dat Felder 3,2 miljoen schadevergoeding aan zijn voormalige werkgever moet betalen.

Reageer op dit artikel