nieuws

Onderhoudswerk aan Amercentrale meest omvangrijk voor Essent

bouwbreed

Onderhoudswerk aan Amercentrale meest omvangrijk voor Essent

Essent knapt een deel van de Amercentrale in Geertruidenberg op. De werkzaamheden, waarbij dagelijks 1000 mensen betrokken zijn, nemen drie maanden in beslag.

De revisie van eenheid 8 omvat veel inspectie en preventief onderhoudswerk. Daarnaast wordt onder anderen het binnenwerk van de hogedrukturbine compleet vervangen. Ook de gasturbine en de rookgasinstallatie worden onder handen genomen. De andere eenheid van de centrale, de Amer 9, blijft gedurende de onderhoudsperiode gewoon in bedrijf.

Het werk is onder meer gegund aan Stork, Babcock, EON, Alstom en NEM. Het bedrag dat met de revisie gemoeid is, wordt niet bekend gemaakt. Essent wil wel kwijt dat het gaat om het omvangrijkste onderhoudswerk in de geschiedenis van het bedrijf.

Lees hier meer over de opknapbeurt van de Amercentrale!

Reageer op dit artikel