nieuws

Océ lijdt onder lage vraag printers bouwtekeningen

bouwbreed Premium

Printerfabrikant Océ heeft in het eerste kwartaal van 2011 slechter gepresteerd dan een jaar eerder. Vooral in de Europese bouwsector vielen de verkopen tegen, stelde bestuursvoorzitter Rokus van Iperen gisteren. Het grootste probleem zit volgens de Océ-topman in de bouwsector, die vooral in Europa nog altijd erg slecht draait. Daardoor wist Océ aanzienlijk minder speciale […]

Printerfabrikant Océ heeft in het eerste kwartaal van 2011 slechter gepresteerd dan een jaar eerder. Vooral in de Europese bouwsector vielen de verkopen tegen, stelde bestuursvoorzitter Rokus van Iperen gisteren. Het grootste probleem zit volgens de Océ-topman in de bouwsector, die vooral in Europa nog altijd erg slecht draait. Daardoor wist Océ aanzienlijk minder speciale printers voor bouwtekeningen aan de man te brengen. Een lichtpuntje ziet Van Iperen in de Verenigde Staten en Duitsland, waar de verkopen in de bouw licht toenamen. Océ, dat sinds vorig jaar grotendeels in handen is van de Japanse branchegenoot Canon, zag de omzet in de eerste drie maanden van 2011 met 9 miljoen euro dalen tot 638 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat was met 5 miljoen euro tweederde kleiner dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel