nieuws

Nominaties voor prijs brandveiligheid

bouwbreed

Het thermisch isolerende bekledingssysteem voor beton Fire Fighter Layer is een van de genomineerden voor de Innovatieprijs Brandveiligheid 2011. Ook het hbo-bachelorprogramma Fire Safety Engineering en een digitaal informatiesysteem dingen mee naar de prijs. De Fire Fighter Layer is ontwikkeld door Bartels Ingenieurs en Voorbij Betonsystemen. De isolerende bekleding is speciaal ontwikkeld voor de tunnelbouw, […]

Het thermisch isolerende bekledingssysteem voor beton Fire Fighter Layer is een van de genomineerden voor de Innovatieprijs Brandveiligheid 2011. Ook het hbo-bachelorprogramma Fire Safety Engineering en een digitaal informatiesysteem dingen mee naar de prijs.

De Fire Fighter Layer is ontwikkeld door Bartels Ingenieurs en Voorbij Betonsystemen. De isolerende bekleding is speciaal ontwikkeld voor de tunnelbouw, waar hij als verloren bekisting wordt toegepast en zeker honderd jaar bescherming moet bieden tegen de lokaal grote hitteontwikkeling die kan ontstaan bij tunnelbranden.

De Innovatieprijs Brandveiligheid 2011 wordt volgende week donderdag uitgereikt tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres in Spant in Bussum. De drie genomineerden geven daar een korte toelichting op hun ontwerp. De congresdeelnemers kiezen daarna direct de winnaar.

Een jury maakte de voorselectie uit zeventien inzendingen. Naast de drie genomineerden wees de jury ook drie eervolle vermeldingen aan. Die gingen naar het simulatiemodel Firewall van Oskomera, de TU Eindhoven en Effectis. De brandcompartimentering voor het DHV-hoofdkantoor viel ook in de prijzen, evenals het FlameBlockerSystem, van ABB, Gerco en Knauf.

Reageer op dit artikel