nieuws

Nijpels volgt Brinkman op als voorzitter IABR

bouwbreed Premium

Ed Nijpels treedt per 1 mei aan als voorzitter van het bestuur van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). Dit is een tweejaarlijkse manifestatie op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Nijpels neemt het stokje over van Elco Brinkman, die vanaf het moment van oprichting in 2001 bestuursvoorzitter was van de IABR. De IABR […]

Ed Nijpels treedt per 1 mei aan als voorzitter van het bestuur van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). Dit is een tweejaarlijkse manifestatie op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Nijpels neemt het stokje over van Elco Brinkman, die vanaf het moment van oprichting in 2001 bestuursvoorzitter was van de IABR.

De IABR werkt toe naar zijn vijfde editie, Making City, die opent in april 2012.

In 1989 schreven Brinkman als minister van WVC en Nijpels als minister van VROM samen de eerste Architectuurnota. Dat resulteerde in het architectuurbeleid zoals het Rijk dat sinds 1991 uitvoert.

Reageer op dit artikel